radiopalafolls.cat


play

Ara fem

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dijous, 17:00 -20:00

i després

Informatiu VespreDijous, 20:00-20:15
Home Estiu Malgrat posarà en marxa el projecte “Apadrina un avi”

Malgrat posarà en marxa el projecte “Apadrina un avi”

Estiu Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 603 0

Càritas Girona, i els centres de Secundària de Malgrat de Mar, amb la col•laboració de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament, adopten una iniciativa que promou la participació solidària entre els joves i les persones grans.

Aquest pla ja s’ha dut a terme a 9 municipis de tot Catalunya l’any passat, i ara serà Malgrat qui també l’adapti de cara al curs següent.

El projecte vol promoure la participació solidària dels joves estudiants, amb la finalitat de fomentar la relació intergeneracional. D’aquesta manera, es volen incentivar valors com la convivència i el respecte dels joves cap a les persones grans.

3 col•legis i 3 residències geriàtriques de Malgrat ja han confirmat la seva participació.

La idea és que els joves s’impliquin en el compromís i la participació social amb la gent gran, que es troba en els centres residencials.

Entre d’altres activitats, els joves acompanyaran i donaran suport a aquestes persones, escotant-los i oferir-los suport afectiu, buscant converses que puguin ser del seu interès, i practicar diferents jocs com els escacs, el dominó o les cartes, que ajuden a les persones grans a agilitzar la memòria.

Aquest acompanyament el faran 1 o 2 joves per avi, o bé en activitats grupals d’estudiants i avis plegats. Els joves que participin en el projecte d’apadrinament rebran una formació bàsica per part de Càritas.