radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Divendres, 13:00-13:20
Home Comarcal Rescaten un noi d’entre les roques de s’Abanell

Rescaten un noi d’entre les roques de s’Abanell

Comarcal

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 632 0

Un noi de 16 anys ha hagut de ser rescatat d’entre les roques del passeig s’Abanell de Blanes (Selva) aquest dissabte a la tarda, després d’haver quedat atrapat sota unes pedres mentre buscava el seu encenedor. El jove, veí del poble, intentava recuperar-lo entre les roques quan, de sobte, no s’ha pogut moure perquè havia quedat amb una cama i el coll doblegats entre les pedres.

Els Bombers han intentat treure’l amb unes brides sense èxit i ha estat necessària l’ajuda d’una grua de grans dimensions per retirar les roques.

El jove ha patit lleus contusions i ha estat traslladat a l’hospital comarcal de Blanes per revisar que no tingués cap ferida més greu. En aquest rescat han treballat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, un helicòpter amb membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM), deu agents de la Policia Local de Blanes, efectius dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

 

 

Per poder treure el jove d’entre les roques ha calgut un camió amb ploma dels Bombers de grans dimensions per retirar una de les pedres que pesava 200 quilograms. Els fets han succeït a quarts de sis de la tarda a l’últim tram del passeig S’Abanell de Blanes, prop de la zona dels càmpings.

L’operatiu de rescat s’ha donat per conclòs pels volts de les vuit del vespre, quan les dotacions d’emergència i el públic congregat s’han anat retirant del lloc dels fets.

Paral•lelament a aquest rescat, els Bombers han rebut un altre avís d’un submarinista que accidentat a les roques de la platja el Codolar de Tossa de Mar. L’home havia patit una ferida al braç i no podia sortir de l’aigua. Fins al lloc dels fets s’han desplaçat efectius del GRAE subaquàtic, un helicòpter, dues dotacions terrestres de suport i la Policia Local. Els bombers han pogut rescatar a l’home que, tot seguit, ha estat traslladat a l’hospital de Blanes amb un pronòstic ferit menys greu.