radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Comarcal El Lapao i Llanos de Luna protagonistes del ple de Malgrat

El Lapao i Llanos de Luna protagonistes del ple de Malgrat

Comarcal Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 751 0

 

Aquest dijous es farà a la localitat veïna el ple corresponent al mes de juny amb 12 punts a l’ordre del dia. D’aquests 12, 4 són mocions presentades des de l’oposició. 3 d’aquestes mocions estan avalades per tota l’oposició, el que suposa que presumiblement s’aprovaran, ja que sumen majoria.

Entre aquestes mocions hi ha la demanda de supressió tant de la delegació com de les subdelegacions del govern espanyol a Catalunya. Aquesta demanda arriba ara que la delegada del govern, Llanos de Luna, està en el punt de mira. D’entrada per la persecució que ha dut a terme dels ajuntaments que no tenien penjada la bandera espanyola al seu balcó. Tampoc ha passat per alt la seva participació en un acte de condecoració de la División Azul.

Un altra moció vol mostrar el rebuig de Malgrat a la llei de llengües d’Aragó i en defensa dels drets lingüístics del català i l’aragonès a l’Aragó. Rebutgen així la diferenciació del català i el Lapao. L’última moció conjunta de l’oposició a Malgrat vol mostrar l’adhesió de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència.

L’última moció la presenta en solitari Iniciativa per defensar la funció social de la propietat d’habitatges, un fons social català de habitatges i el lloguer forçós dels habitatges buits.

En els punts ordinaris del ple hi ha diferents sancions per incompliment de la normativa de tinença de gossos perillosos o els precs i preguntes de regidors i públic. El ple començarà a les 7 de la tarda a la sala d’actes de l’Ajuntament de Malgrat.