radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDilluns, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dilluns, 18:00-19:30
Home Policial - Judicial Campoy aposta per a que els Mossos només s’encarreguin dels grans temes de seguretat

Campoy aposta per a que els Mossos només s’encarreguin dels grans temes de seguretat

COMPARTEIX-HO
, / 488 0

 

Ella mateixa diu que va a contracorrent, però l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy, afirma que el millor model policial per a Catalunya seria aquell en el que les Policies Locals prenen el protagonisme de la proximitat i els mossos s’encarreguen dels grans assumptes de seguretat.

Aquesta reubicació de tasques dels mossos, hauria de comportar una redistribució d’agents cap a les policies locals, cosa que permetria una major cobertura de seguretat als municipis.

Aquest model suposaria, segons Campoy, un estalvi considerable en casernes, cotxes, i infrastructura, ja que estarien assimilats per les Policies Locals. De tota manera, l’alcaldessa creu que l’administració catalana, caldria que cofinancés els cossos locals de seguretat. Campoy creu que una patrulla de Mossos passi de tant en tant pel poble no ofereix més seguretat, mentre que una major dotació de policies a les casernes locals si podria donar més seguretat.

Actualment Malgrat de Mar compta amb un cos de seguretat amb una 50a d’agents, i una nova caserna estrenada fa 3 anys amb més capacitat i serveis.

Sobre la possibilitat de mancomunar serveis policials entre PLF i Malgrat, l’alcaldessa explica que hi ha hagut converses, però que és difícil per que la normativa actual, de moment, no ho permet.