radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Política El conflicte laboral amb la policia local torna al ple municipal

El conflicte laboral amb la policia local torna al ple municipal

Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 575 0

Els canvis introduïts al cos local de seguretat van tornar a ser l’epicentre de la polèmica en l’últim ple municipal de divendres al vespre.

Una 10a d’agents van seguir el ple des de la pròpia sala de plens i aprofitant el torn de precs i preguntes, el secretari general d’UGT d’administracions públiques al Maresme, Jaume Marques, en representació de la majoria d’agents va fer palès el malestar de la plantilla, bàsicament pel quadrant introduït en els últims mesos, però també per les patrulles unipersonals.

Marques, que desvincular la quiexa de temes econòmics,  va demanar mantenir més reunions i diàleg per avançar i reduir les diferències de posicions entre govern i policies. Tot i això no va descartar la via de la denúncia, ja que considera que el quadrant es il•legal, per que es va canviant sovint i no garanteix una bona conciliació amb la vida personal.

En la resposta la regidora de governació, Antònia Petit, va recordar que el quadrant es va aprovar també pels sindicats i que les patrulles unipersonals no són il•legals. Petit va demanar un marge de confiança en els canvis fets des del nou comandament policial.

Per la seva banda l’alcalde de PLF, Valentí Agustí va recordar que l’Ajuntament ha proposat diferents solucions als agents per arreglar la situació creada. D’una banda la creació d’una borsa d’hores. És a dir, guardar algunes hores de treball, que després s’aprofitaran per fer treballs extraordinaris. Una solució que evitaria pagar 45€ per cada hora extra, un preu que el batlle considera desproporcionat. De fet el batlle assegura que no es pot dedicar més diners a sous al cos local de seguretat.

Els agents presents al ple van assegurar que s’han reduït dràsticament les hores extres i que ja no se’n fan.

Davant la queixa que el quadrant es va canviant sovint i sense planificació, l’alcalde va assegurar que es treballarà per arreglar-ho.