radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Policial - Judicial La policia de Blanes aconsella a la gent gran per evitar estafes

La policia de Blanes aconsella a la gent gran per evitar estafes

COMPARTEIX-HO
, / 619 0

 

El principal consell és estar sempre alertes, actius i vigilants per no acabar sent víctimes d’estafes i furts, tant al carrer com a la pròpia llar. En aquest sentit, la policia alerta que, contràriament al què es pugui pensar, els tipus de delictes que més es detecten en l’actualitat solen ser estafes prou conegudes.

Per prevenir sobre tots aquests tipus de delictes s’ha organitzat una xerrada-col•loqui a Blanes a carrec de la Policia. Es tracta de la segona xerrada d’aquestes característiques que tenen per objectiu informar un dels col•lectius més vulnerables davant d’accions d’estafes o furts.

Aquesta xerrada es farà divendres a les sis de la tarda, al local social de l’Associació de Prejubilats i Pensionistes de la Casa del Mar, al Racó d’en Portas, i està obert a la participació de tothom que hi tingui interès. De fet, si s’ha organitzat ha estat després de l’èxit de públic i la bona acollida que va tenir la primera que es va fer el novembre passat al Casal de la Gent Gran Benet Ribas.

La xerrada, que s’anomena “Nous temps, velles estafes: no et deixis enganyar!”, la faran diferents agents del cos local de seguretat acompanyats per les regidores responsables de governació i Benestar social.

Les principals estafes continuen sent la de l’estampeta, en la que el delinqüent es fa passar per ruc i es deixa comprar per pocs euros un sobre ple de bitllets que al final resulten ser falsos; el tocomocho ,que consisteix en vendre un bitllet de loteria premiat perquè l’estafador no el pot anar a cobrar; i la de la taca, en la que una persona s’acosta a la víctima i li taca la jaqueta o l’abric, un segon implicat s’ofereix a netejar-lo i és llavors quan li roba la cartera o el primer que tingui a mà. També es farà incidència en les estafes per internet, que també han augmentat , sobretot les destinades al col.lectiu de la gent gran.