radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar d'Estiu
Maria Fenoll
Diumenge, 09:00-12:00
Home Economia Ja ha començat el procés d’arbitratge per les Participacions Preferents de Bankia

Ja ha començat el procés d’arbitratge per les Participacions Preferents de Bankia

Economia

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 434 0

La passada setmana va començar ja el procés d’arbitratge per als titulars de preferents d’aquest banc, i per tant de l’antiga Caixa Laietana. El procés també serveix per als qui van bescanviar aquest producte per accions de Bankia, com la majoria dels clients afectats a PLF.

La comissió de seguiment de l’arbitratge de les participacions preferents ha dictat que tindran prioritat els clients que van invertir menys de 10.000 euros, especialment si la inversió es va fer amb fons procedents de dipòsits o altres productes de baix risc.

Segons els criteris fixats per la comissió de seguiment, les entitats on hi hagi diner públic (Bankia, CatalunyaBanc i Nova Caixa Galícia) oferiran un arbitratge a mida a inversors menors d’edat, discapacitats i a aquells als quals no es facilités la documentació adequada o no rebessin informació correcta del producte. La majoria dels casos, però, els acapara Bankia i molts dels afectats són del Maresme.

Fins ara, gairebé en tots els casos s’ha recuperat el 100% dels diners invertits. Segons explica Bankia en un comunicat, la presentació de la proposta d’arbitratge per part del client no exclou la via judicial i, els clients, podran presentar la seva sol•licitud fins el 30 de juny.

Quan l’entitat rebi les sol•licituds dels clients, les remetrà a un expert independent que serà l’encarregat d’elaborar un informe per valorar, en funció dels criteris fixats per la Comissió de Seguiment, si reuneixen els requisits necessaris per acollir-se a l’arbitratge.

En cas que es compleixin, es remetran a la Junta Arbitral Nacional de Consum que acabarà decidint, de manera individual per a cada client, si li dóna la raó al demandant i l’import que li correspon. La seva decisió, segons informa Bankia, serà vinculant i no es podrà recórrer. Tot i això, en els casos en què no es compleixen els requisits, es mantindrà oberta la via judicial per canalitzar la seva reclamació.

 

 

M1TV