radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Societat Les farmàcies de PLF recullen signatures per demanar al govern que pagui els medicaments ja dispensats

Les farmàcies de PLF recullen signatures per demanar al govern que pagui els medicaments ja dispensats

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 519 0

 

Les farmàcies continuen en peu de guerra davant el deute que acumula la Generalitat, que no està liquidant els diners pendents dels medicaments que ja han dispensat aquests establiments.

Davant d’això, estan demanat suport a la població a través d’una recollida de signatures arreu de Catalunya, amb la intenció de presentar-les al parlament i fer reaccionar al govern.

Segons Marc Freixa, de la Farmàcia Moner de PLF, ells han d’adquirir els medicaments per poder-los servir, mentre que la Generalitat triga ar fins a 4 mesos a regularitzar les factures. Això fa que, a la pràctica, siguin les farmàcies i els farmacèutics els qui estan finançant els medicaments de la població.

De cada medicament hi ha una part que paga l’usuari i una altra part està subvencionada per l’administració. És aquesta part la que s’està endarrerint en regularitzar. Un decalatge que ha obligat a algunes farmàcies a tancar i a d’altres a no poder subministrar nous medicaments. Ho explica el mateix Moner, que assegura que encara els deuen mesos de l’any passat i la majoria de mesos d’aquest 2013.

Precisament avui la Generalitat ha informat que no pot fer efectiu el pagament previst a les farmàcies catalanes de les receptes dispensades al mes de febrer. Un deute pendent de 103 milions d’€, segons els farmacèutics.

La campanya de recollida de signatures continuarà fins la 2a quinzena d’abril i després seran trameses al Parlament.

Els farmacèutics han fet en els últims mesos manifestacions a BCN i fins i tot la primera vaga d’aquest col•lectiu, i no descarten noves mobilitzacions per sol•licitar la regularització econòmica dels fàrmacs ja dispensats