radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Home Economia Els Ajuntaments de l’Alt Maresme hauran de pagar un 34% més per l’aigua

Els Ajuntaments de l’Alt Maresme hauran de pagar un 34% més per l’aigua

Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 628 0

 

El CCM vas aprovar abans de la setmana santa un augment del cost de l’aigua d’un 34%. Aquest increment respon a una actualització de les tarifes en alta que feia 4 anys que no es posaven el dia. Amb aquesta apujada s’actualitzen els costos de tractament de l’aigua. Tot i que l’augment és considerable, el conseller comarcal Alfons Molons, justifica l’augment i explica que al Baix Maresme, on no hi ha infraestructures pròpies, l’’apujada ha estat de fins el 95%.

De tota manera, Molons explica que aquest 34% afecta al preu que paguen els gestors i no directament els consumidors. De tota manera, aquest augment acabarà repercutint als particulars, tot i que cada població ho farà de forma diferent, depenent si les tarifes de cada municipi estan ja actualitzades o bé desfasades. En aquest últim cas, l’augment del preu final podria ser fins i tot superior.

En aquest sentit, l’Ajuntament de PLF i l’empresa Sorea estudiarà ara l’aplicació d’aquesta nova tarificació de l’aigua i la seva repercussió a les llars palafollenques.

Alguns Ajuntaments, com el de Pineda, han lamentat que l’augment de tarifes arribi justament ara que la crisi afecta a moltes famílies, tot i que entenen que cal actualitzar les tarifes i adaptar-les a les despeses reals.