radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Inici » Blanes fa un homenatge a Roberto Bolaño

Blanes fa un homenatge a Roberto Bolaño

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 614 0

 

Durant tot aquest any la ciutat farà un homenatge a l’escriptor xilè Roberto Bolaño, coincidint amb el desè aniversari de la seva mort.

Blanes considera que aquest homenatge és un deute moral que tenia pendent la ciutat amb l’escriptor que va viure durant 18 anys en aquest municipi.

L’any 2003 la Fundació Àngel Planells de Blanes ja va organitzar el primer homenatge pòstum cinc mesos després de la seva mort, i fa 5 anys l’Ajuntament de Blanes també li va retre homenatge amb la descoberta de la placa que dóna nom a la sala d’actes de la Biblioteca comarcal.

Roberto Bolaño va arribar a Blanes l’any 1985, i va ser en aquest municipi on va viure l’època de la seva plenitud literària i es va fer un nom com a novel•lista, principalment arran de la novel•la Los Detectives Salvajes, amb la que va guanyar diferents premis. Blanes va ser influència per l’autor pel que bona part de la seva producció està inspirada en indrets i personatges de Blanes, cosa que ha atret a Blanes visitants provinents d’arreu, principalment de Sud Amèrica i Estats Units.

Els actes d’homenatge inclourà lectures nocturnes de poemes de Bolaño, rutes pels principals indrets freqüentats per l’escriptor, exposicions fotogràfiques o trobades literàries per parlar sobre aspectes de la seva obra. Tota la programació es pot consultar a RP.CAT