radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Economia Consideració especial pels qui van bescanviar participacions preferents per accions de Bankia

Consideració especial pels qui van bescanviar participacions preferents per accions de Bankia

Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 499 0

 

Nou pas per rescabalar als afectats per les Participacions Preferents a la comarca del Maresme, ja que els qui van bescanviar aquest producte de Caixa Laietana per accions, rebran una “especial consideració” en el procés d’arbitratge que s’iniciarà aquesta setmana.

El ministre d’Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ho ha anunciat aquest dimarts durant la Comissió d’Economia del Congrés, arran d’una pregunta del diputat de CiU, Josep Sànchez Llibre.

Escoltem primer la intervenció del nacionalista i després la resposta del ministre.

El titular d’economia ha explicat que el FROB, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària ordenarà l’obertura del procediment d’arbitratge per als clients afectats per les participacions preferents de Bankia aquesta setmana. Amb aquest procés s’ha de determinar quins clients van accedir a les Participacions Preferents a través d’enganys o mala praxis per part de l’entitat bancària. Un cop determinada aquesta circumstància els usuaris afectats i enganyats podrien recuperar els seus estalvis.

El ministre De Guindos ha explicat que serà l’Institut Nacional de Consum, i no els seus equivalents autonòmics, el que arbitrarà l’operació, ja que té un caracter estatal. A més, ha avançat que l’Executiu, d’acord amb el PSOE, està ultimant una comissió de seguiment per garantir la transparència d’aquest procés i altres de similars a la resta de bancs amb ajudes públiques.