radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Divendres, 10:00-13:00
Home Policial - Judicial Augmenten els petits delictes a Pineda

Augmenten els petits delictes a Pineda

COMPARTEIX-HO
, / 638 0

 

A Pineda els delictes menors són els que més van augmentar durant el 2012, segons les dades facilitades per la policia local i els Mossos d’Esquadra i que ha publicat el diari El Punt-Avui. En concret, l’any 2012 els actes delictius van créixer en global al municipi un 5% respecte un any abans, amb prop de 1.900, amb una mitjana de 5 delictes al dia. D’aquests, prop d’una quarta part corresponen a furts i es concentren sobretot durant l’època estival, quant la població es multiplica gràcies als visitants temporals. En aquest sentit els delictes més habituals són els petits robatoris de mòbils i de bosses de ma sense violència ni agressió, segons explica el cap de la policia local, Carles Santacreu .

Després dels furts, els robatoris amb força i els robatoris amb força a l’interior de vehicles són els principals delictes que afecten el municipi. En aquest sentit, Pineda amb 68 fets delictius per cada 1.000 habitants empadronats es troba per sota de la mitjana catalana, que és de 71 delictes.

Santacreu comenta que quan es detecta un repunt d’actes delictius sovint està vinculat al fet que un únic lladre augmenta l’activitat i que un cop es deté, s’acaben els robatoris.

A Pineda hi ha hagut més de 245 detencions l’any passat i segons l’Ajuntament , les dades constaten que Pineda malgrat ser el poble més gran de l’Alt Maresme és un poble tranquil. El consistori reconeix però, que hi ha zones del municipi, com el barri del Carme i el del Poblenou, on ha augmentat la sensació d’inseguretat, tot i que asseguren que la això no es tradueix amb més delinqüència.