radiopalafolls.cat


play

Ara fem

In-diferent
Eduard Ortega
Dijous, 22:00 -23:00

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dijous, 23:25-00:00
Home Mobilitat El carrer de Baix serà amb plataforma única com el carrer Major

El carrer de Baix serà amb plataforma única com el carrer Major

Mobilitat Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 736 0

Carrer Major amb plataforma única

El consistori ha anunciat la seva intenció de rehabilitar el carrer de Baix de la nostra població, actualment molt malmès per les continues obres de construcció que s’hi ha fet en els últims anys. Aprofitant aquesta intenció, el consistori ha anunciat que transformarà la via a imatge del carrer Major. És a dir, eliminar la diferència de calçada i voreres, creant una plataforma única que permetrà més protagonisme als vianants.

Aquesta actuació al carrer de baix, ajudarà a completar la rehabilitació total del casc antic de PLF, ja que el carrer Major, mig, part de Francesc Macià i ara el carrer de Baix tindran plataforma única.

Aquesta transformació, prevista per l’any 2014, estarà finançada per una subvenció. Una ajuda de 125 mil€ que la Diputació de Barcelona ha confirmat a l’Ajuntament aquesta setmana i que està vehiculada a través de la Xarxa de Municipis. Ho ha explicat la primera tinent d’alcalde de PLF, Dolors Agüera.

Aquest anunci coincideix amb les queixes que alguns partits polítics i veïns han fet de l’estat de conservació del carrer major que presenta enfonsament d’algunes parts de la plataforma per on passen els vehicles.

La Xarxa de Municipis de la Diputació també finançarà dos projectes més a PLF. El primer per compensar la pèrdua d’ajudes de la Generalitat per plaça de llar d’infants. El govern ha reduït les subvencions que dóna per plaça, cosa que ha obligat a moltes llars d’infants a apujar preus. A PLF la davallada d’ajuts es compensarà amb els 130 mil € que donarà la Diputació. L’últim projecte que comptarà amb ajudes de la diputació és la rehabilitació de la coberta i climatització del teatre que té assegurats 200 mil€.

En total la Diputació ha confirmat 455 mil € d’ajudes de la Xarxa de Municipis corresponents als anys 2012, 2013 i 2014.