radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Comarcal Perilla el pacte de govern entre CiU i PP al CCM

Perilla el pacte de govern entre CiU i PP al CCM

Comarcal Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 606 0

 

Aquests últims dies algunes informacions apunten que els nacionalistes estarien estudiant un trencament unilateral dels pactes de govern que mantenen els nacionalistes i els populars en diferents administracions. A banda dels Ajuntaments de Castelldefels o la Diputació de BCN, també es parla de la finalització del pacte entre CiU i PP al CCM, així com possibilitar el canvi d’alcaldia a Badalona.

Aquesta seria la resposta de CiU al que considera atacs dels conservadors en les últimes eleccions catalanes del mes de novembre.

La direcció de CDC ha estudiat els pactes amb el PP sobre el mapa, un per un, parlant amb els dirigents locals.

Fruit d’aquestes converses es remoreja que el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve planeja remodelar el govern per expulsar els populars del govern d’aquesta administració on ostenten diferents carteres. En els consells comarcals, la ruptura podria trigar més a produir-se, i seguirien l’esquema de la Diputació de Barcelona. D’aquesta manera CiU governaria en solitari, encara que a la llarga podria acabar estenent la mà amb Esquerra o amb el PSC per arribar a pactes de govern estables. En aquest sentit el president del PP al Maresme, Diego Sanchez, que també és vicepresident del CCM, afirma coneix aquestes informacions només per la premsa i que el pacte de govern a la comarca està funcionant per allò que s’havia signat fa any i mig. Sánchez diu que respectarà les decisions del seu soci de govern, però que els populars quan signen un acord ho fan conscientment per treballar pel territori.

Els conservadors tenen 1 cartera de govern al consell, la de promoció econòmica, que ocupa el mataroní José Manuel Lopez.

Si finalment CiU trenca el pacte amb el PP, ja té ofertes del PSC que el mes de desembre ja es va oferir per donar governabilitat al Consell Comarcal juntament amb els nacionalistes.

A banda del pacte al CCM, els populars mantenen 7 pactes de govern municipal al Maresme, 5 d’ells amb CiU, entre els quals Canet de Mar.