radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Economia Es deixa de cobrar l’euro per recepta

Es deixa de cobrar l’euro per recepta

Economia Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 502 0

 

Des de les onze de la nit d’ahir, a Catalunya ja no es cobra l’euro per recepta. Aquesta taxa està suspesa pel Tribunal Constitucional i, com a mínim no es podrà aplicar en els propers 5 mesos.

La suspensió arriba després que dimarts el tribunal admetés a tràmit el recurs presentat pel govern de l’Estat en contra de la taxa introduïda pel la Generalitat, que ja ha anunciat que presentarà al•legacions a la decisió de l’alt tribunal.

D’aquesta manera es posa punt i apart a aquesta taxa que cobraven les farmàcies d’arreu de Catalunya, i que suposava el pagament d’un € amb cada recapta que s’anés a buscar a la farmàcia.

Aquesta taxa que es va implantar per St. Joan ha provocat nombrosos maldecaps als farmacèutics. Primer pels problemes informàtics i de gestió que va comportar la seva implantació i després per que van ser els farmacèutics els qui van haver de donar la cara amb la ciutadania i rebre el seu malestar. Ho explica la Maria Solé, de la farmàcia Solé de PLF, que explica que fins i tot hi ha hagut gent que ha plorat per la indignació amb aquesta taxa. Solé diu que a partir d’ara la gent estarà més contenta per no haver de pagar aquesta taxa.

La suspensió de l’euro per recepta serà per cinc mesos, prorrogables, fins que el Constitucional dictamini sobre el recurs del govern espanyol contra la mesura.

Tot i que la taxa catalana queda suspesa el que sí s’aplica és el copagament implantat pel govern espanyol, pel qual cal corresponsabilitzar-se del cos dels medicaments. De moment, aquest altre gravamen es continuarà cobrant, com explica Marc Freixa de la Farmàcia Moner de PLF.

Tot i la suspensió, la Generalitat continua defensant la iniciativa i ho argumenta assegurant que en els primers sis mesos d’aplicació, s’han recaptat més de 45 milions d’euros i s’ha reduït en un 20% la despesa farmacèutica a Catalunya.