radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Home Economia PLF comença l’any amb més aturats que mai

PLF comença l’any amb més aturats que mai

Economia Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 598 0

 

El mes de desembre es va tancar amb la pitjor dada d’atur registrat mai a la nostra localitat. D’aquesta manera el desembre va tancar l’any en el que s’han registrat els màxims històrics de desocupats.

PLF comença l’any amb 922 persones sense feina, 20 més que les que hi havia a principis de desembre, cosa que representa un 2.2% d’augment. Les dades no són bones tampoc a nivell interanual ja que entre gener i desembre els desocupats també han augmentat a PLF en 50 persones, ja que es començava l’any amb 872 aturats i ara iniciem el 2013 amb 922.

PLF a més és l’únic poble del nostre voltant on les xifres d’aturats augmenten en aquest mes de desembre, ja que les poblacions veïnes han experimentat lleugeres rebaixes dels desocupats. És el cas de Malgrat, on comencen l’any amb 1865 aturats, 20 menys que les que hi havia un mes abans. Tordera experimenta una rebaixa en 12 persones i té uns registres similars a Malgrat amb 1856 persones sense feina. Sta. Susanna en té 289, 3 menys que un mes abans. Els decreixements més accentuats es donen a Blanes i a Pineda. La població de la Selva ha tingut una reducció de 71 persones a les seves llistes de desocupats. Tot i la rebaixa és la població amb un major nombre d’aturats en nombre absolut, amb 4.068 persones.

Pineda, també rebaixa els seus aturats en 35 persones cosa que li permet baixar de les 3200 persones.

En el global de la comarca, com també a Catalunya i l’Estat, hi ha hagut una lleugera rebaixa dels desocupats. Al Maresme l’any nou comença amb 40.754 persones sense feina, més de 2000 persones més que a principis de l’any passat.