radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Mobilitat Desconvocada la vaga de Renfe prevista per demà i divendres

Desconvocada la vaga de Renfe prevista per demà i divendres

Mobilitat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 400 0

Les negociacions entre Renfe, Adif, Feve i el Ministeri de Foment amb els sindicats s’han acabat aquesta matinada amb un acord sobre el conveni col•lectiu, i per això es desconvocarà la vaga anunciada per als dies 13 i 14 de desembre, segons han informat aquest dimecres fonts sindicals i del ministeri.

Avui es firmaran els preacords amb les comissions negociadores, el matí el d’Adif i a la tarda el de Renfe, i es preveu que el conveni col•lectiu pugui ser firmat la setmana que ve.

Fonts del sindicat CCOO han qualificat l’acord d'”equilibrat per als temps que corren”, ja que tindrà una durada de cinc anys (dels quals ja n’han transcorregut pràcticament tres) i han destacat el prolongat període de temps que ha portat aquesta negociació. Per la seva banda, fonts del sindicat SEMAF han valorat “molt positivament” l’acord després d’un “esforç grandíssim” realitzat per totes les parts en la negociació, cosa que els “permet avançar i veure l’horitzó una mica més clar” del que el veien.

La ministra de Foment, Ana Pastor, havia manifestat prèviament la seva confiança en la desconvocatòria de la vaga i havia assegurat que a Renfe “no es plantegen retallades” de plantilla sinó “estalviar en coses supèrflues” i en qüestions com contractes externs, sense tocar “res d’allò important” i respectant els drets dels treballadors.

Amb la liberalització del transport ferroviari nacional de viatgers, el ministeri vol aconseguir un increment del nombre d’operadors, ampliar l’accés dels ciutadans a serveis d’alta velocitat, augmentar les mercaderies transportades i aconseguir, per tant, un servei de qualitat més competitiu i amb preus més baixos.