radiopalafolls.cat


play

Ara fem

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dijous, 17:00 -20:00

i després

Informatiu VespreDijous, 20:00-20:15
Home Comarcal Blanes enceta el procés de creació del seu Pla de Participació

Blanes enceta el procés de creació del seu Pla de Participació

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 579 0

 

L’Ajuntament ha començat a elaborar aquest pla, que es farà amb l’aportació ciutadana i de tot el teixit associatiu de la ciutat, amb l’objectiu de poder-lo aprovar el ple municipal en un any

El mes de juliol el consistori va aprovar l’elaboració d’aquest pla de Participació Ciutadana que ha d’esdevenir una eina per a promocionar la transparència democràtica i la participació al municipi.

Des del 2006, Blanes ja disposa d’un Reglament de Participació Ciutadana que exposa i especifica una sèrie de drets que els ciutadans tenen reconeguts, però amb el Pla que s’està elaborant, l’Ajuntament vol establir mecanismes clars i pràctics per aconseguir que entitats i ciutadans puguin participar de manera vinculant de la vida pública de la ciutat.

L’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament ha esbossat el procés de treball tècnic i participatiu que ha de conduir a la redacció del document final del pla. Això inclou la creació d’una Comissió de Seguiment, formada per una representació de la pluralitat associativa i ciutadana de Blanes.

Ja s’ha fet la reunió informativa que inicia el procés, en la que van assistir prop d’un centenar de persones representants de les entitats blanenques en tots els seus àmbits.

Després d’aquest acte de presentació, el procés d’elaboració del pla de Participació Ciutadana preveu que al gener es formi la Comissió de Seguiment, així com la creació d’una pàgina web i facebook del pla. Entre els mesos de gener i abril es vol tenir enllestida la diagnosi (que analitzarà la situació actual de la participació) i entre els mesos de maig i juny s’hauria de fer l’elaboració de propostes. La redacció del pla es preveu entre els mesos de juliol i novembre, quan es presentaria el pla, per ser aprovat abans del 2014.