radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Societat El ple de l’Ajuntament aprova el nou pla de joventut

El ple de l’Ajuntament aprova el nou pla de joventut

Societat

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 551 0

Divendres el plenari municipal va tirar endavant el nou full de ruta de les polítiques juvenils que farà el consistori ha partir d’ara. El pla marca les línies estratègiques de treball per dinamitzar al jovent de la nostra localitat.

Des de la regidoria de Joventut s’ha insistit que el text aprovat divendres s’ha treballat amb els propis joves amb assemblees obertes per tal de poder saber les necessitats i inquietuds d’aquest col•lectiu per poder-les vehicular a través del nou pla.

Joan Andrés Osorio, titular de la regidoria, explicava que s’ha treballat per incentivar associacions i l’emancipació dels joves. L’aposta és dinamitzar l’oferta formativa no formal i les activitats de lleure, i va recordar que el pla té un termini de 4 anys.

Osorio va explicar que un dels objectius principals del pla és treure els joves de les places per poder-los introduir al circuit normalitzat.

El Pla va rebre el suport de l’equip de govern, però l’oposició no hi va donar suport. Els més crítics van ser els regidors d’Esquerra que van denunciar que la regidoria de joventut s’ha deixat perdre una subvenció per haver aprovat tard el pla de joventut. Ho explicava el portaveu Francesc Alemany que afirma que potser en una propera convocatòria el pla aprovat divendres no hi podria accedir.

Segons Esquerra el pla no està definit i asseguren que tot i estar molt dotat en l’oferta lúdica i festiva, com ara en la planificació de concerts, es queda coix en diferents temàtiques, com ara habitatge o l’emancipació. Per tot plegat van demanar que el pla es quedés sobre la taula per tal de millorar-lo.

El PP considera que el pla és molt fluix i critica que l’Ajuntament no hagi buscat el suport de la Diputació de BCN a l’hora de redactar el nou projecte, ja que d’aquesta manera seria més complet. Ho explicava el seu portaveu Óscar Bermán.

El PP i CiU es van abstenir en l’aprovació del pla. Els nacionalistes consideren que es tracta d’un document de bones intencions, però que la manca de finançament farà difícil el seu desplegament i a l’igual que Esquerra demanava que el pla es deixés sobre la taula. Joan Gallard criticava la manca d’informació als regidors.

El PSC va donar suport al document juntament amb Iniciativa. L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, considera que el millor pla de joventut és el que no existeix, però afirma que a la localitat s’han fet accions per millorar la convivència. Ho exemplifica amb la manca de problemàtica en matèria d’immigració.

El pla, vehiculat a partir de la Masia de Can Batlle com a pal de paller, es va aprovar amb els vots a favor del govern i estarà vigent fins el proper 2016.