radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Home Política Tot a punt per les eleccions catalanes a PLF

Tot a punt per les eleccions catalanes a PLF

Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 558 0

 

6.649 palafollencs estan cridats diumenge a votar la nova composició del Parlament de Catalunya. A les 9 del matí obriran els col•legis electorals d’arreu del país i no serà fins les 8 del vespre que es tancaran totes les meses i començarà el recompte.

A PLF hi ha 9 meses electorals repartides en 3 col.legis. El més important és el de Les Ferreries, amb 6 meses, on han de votar 4173 veïns corresponents a la zona centre, Sta Maria, i Mas Carbó.

A St. Lluís hi ha 2 meses amb un total de 1600 votants, mentre que a St. Genís hi ha una única mesa amb 876 inscrits, en la que han de votar els veïns de St. Genís i Ciutat Jardí.

En aquests comicis hi ha 142 palafollencs més amb dret a vot respecte a les últimes eleccions al Parlament de fa 2 anys.

Al 2010, a la nostra localitat va votar el 57.3% del cens. CiU va guanyar els comicis a PLF aconseguint 4 de cada 10 vots emesos, mentre que el PSC va aconseguir el 18.5%. El PP va ser la 3a força més votada , seguit d’iniciativa i Esquerra.

La campanya electoral acabarà aquest vespre i demà, segons la normativa vigent, hi ha la jornada de reflexió, en la que no es pot fer cap mena de campanya en favor de cap formació. Diumenge serà la jornada electoral que s’allargarà fins les 8 del vespre. Un quart d’hora abans arrencarà un programa especial a RP per tal de repassar l’escrutini tant a PLF com a la resta de Catalunya i poblacions veïnes. El programa comptarà amb connexions en directe des de les seus dels principals partits a BCN i l’anàlisi dels polítics locals i dels candidats maresmencs.