radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home Cultura La història d’Eric Bertran arriba aquest divendres als cinemes

La història d’Eric Bertran arriba aquest divendres als cinemes

Cultura Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 578 0

 

Fènix 1123 és el títol amb què la història del jove de Lloret Èric Bertran fa el salt a la gran pantalla. La pel•lícula, que s’estrenarà el proper 9 de novembre, ha estat dirigida per Joel Joan i Sergi Lara i compta amb la interpretació de Nil Cardoner, Rosa Gàmiz, Àlex Casanovas i Roberto Álamo.

El llargmetratge es basa en la història real del jove lloretenc que, amb només 14 anys, va rebre a casa seva la visita de trenta guàrdies civils de la brigada antiterrorista de Madrid. L’acusaven de terrorisme informàtic, ja que havia enviat correus electrònics a diferents cadenes de distribució d’aliments demanant que etiquetessin en català. Els correus els signava en nom d’una suposada organització anomenada “Exercit del Fènix”, inspirat en la literatura de Harry Potter. El cas va arribar fins a l’Audiència Nacional acusat de terrorisme, amb només 14 anys. Ho explicava el mateix Bertran en un documental.

La història de Bertran ha servit per editar un llibre i també per a una obra de teatre i a partir d’aquest divendres, Fènix 1123 retratarà les vivències del jove lloretenc a la gran pantalla. La pel.lícula s’ha finançat per micromecenatge i ha trigat anys en poder arribar a les pantalles dels cinemes catalans. La història de l’Eric també s’estrenarà, subtitulada a Madrid