radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Comarcal Augmenta la sinistralitat laboral al Maresme durant el tercer trimestre

Augmenta la sinistralitat laboral al Maresme durant el tercer trimestre

Comarcal Turisme

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 566 0

 

l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal ha constatat que durant el tercer trimestre de 2012 ha augmentat la sinistralitat laboral al Maresme. En concret s’han registrat un 11% més d’accidents a la feina que durant el trimestre anterior. Tot i això, la comparativa interanual reflecteix que s’han produït menys sinistres laborals a la comarca que durant el mateix període de 2011.

En total, entre els mesos de juliol, agost i setembre s’han comptabilitzat 700 accidents en el lloc de treball, la majoria (2 de cada 3) han afectat a homes. Aquesta xifra global indica un augment de l’11% respecte als mesos d’abril, maig i juny.

Aquest repunt dels accidents a la feina deriva de l’increment de la sinistralitat en els sectors de la construcció i dels serveis. En canvi, a l’agricultura i a la industria s’ha registrat un descens del de la sinistralitat.

La dada positiva és que no s’ha hagut de lamentar cap víctima personal i que el 99% dels accidentats han estat de pronòstic lleu.

Si relacionem el nombre d’accidents per cada 100 mil afiliats a la Seguretat Social, veurem que el Maresme supera amb escreix les dades de sinistralitat provincials i del conjunt de Catalunya.

L’índex de sinistralitat del Maresme és del 855 accidents laborals per cada 100.000 afiliats; mentre que a nivell provincial no arriba als 700 i Catalunya no passa dels 735.

A més, mentre que a la província i a Catalunya hi ha hagut un descens trimestral, el Maresme ha experimentat un increment com a resultat de l’augment del nombre d’accidents i, a la vegada, la reducció de les afiliacions a la Seguretat Social.