El carrer ample de Blanes es tancarà els dissabtes a la tarda per convertir-se en zona de vianants

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

L’Ajuntament de la ciutat ha mantingut diferents reunions amb comerciants i veïns del centre per exposar-los els detalls d’aquesta prova pilot que entrarà en marxa el proper dia 3 de novembre i que preveu tancar l’accés del trànsit rodat les tardes del dissabte, des de les 16 i fins les 21 hores.

En aquestes reunions es va acordar que a la primavera s’avaluran els resultats de la prova feta durant els mesos de tardor i hivern.

S’ha decidit tancar al transit els dissabtes a la tarda donat que al cap de setmana és quan hi ha més afluència de gent al centre del municipi per passejar i comprar,

L’ajuntament, però, anuncia que no es tracta d’un tall de trànsit sinó de la creació d’una zona de prioritat invertida, on el vianant tindrà prioritat de pas. El tancament de trànsit no serà total, ja que podrà seguir passant el servei del bus urbà, que circularà a una velocitat més lenta de l’habitual. També es permetrà el pas d’alguns veïns que tenen garatge a la zona. Aquests veïns hauran de dur un distintiu al seu vehicle perquè se’ls autoritzi el pas, una acreditació que hauran d’haver demanat a l’Ajuntament de Blanes i on figurarà la matrícula del vehicle.

La Policia Local de Blanes s’encarregarà de regular l’accés al carrer Ample situant un agent a la cruïlla amb el passeig de Mar perquè doni accés als vehicles autoritzats, així com per resoldre qualsevol contingència que pugui haver en motiu de la prova pilot.

El carrer Ample, situat al centre de Blanes, ja s’ha tancat en diferents ocasions. Una de les últimes vegades va ser al juny, arran del Blanes 12 quan es va tallar el carrer com un element més de dinamització comercial.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics