radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Sessións DJ localsDissabte, 00:00-02:00
Home Política Senzill homenatge a Companys amb el debat sobiranista de rerefons

Senzill homenatge a Companys amb el debat sobiranista de rerefons

Política Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 494 0

 

Ahir al migdia es fa l’acte institucional d’homenatge al president Lluís Companys, afusellat pel franquisme fa 72 anys. L’acte va comptar amb la presència de representants del PSC, ERC i ICV que van fer conjuntament l’ofrena floral al monument dedicat al president companys, a l’antic emplaçament de l’Institut.

L’actual debat sobiranista a Catalunya va monopolitzar els parlaments i també els temes de conversa entre la vintena d’assistents a l’acte.

L’alcalde de PLF, el socialista Valentí Agustí, va fer el parlament de l’acte. Agustí explicava que l’acte d’ahir serveix per reflexionar sobre la situació politicosocial de l’any 31, quan Companys va proclamar la república catalana i l’escalada independentista actual.

Agustí es va mostrar preocupat per la manipulació que es du a terme des dels dos fronts i demana un debat sense patiments.

ERC també va ser present a l’acte d’ahir i va voler destacar la importància del president màrtir. Diu la regidora republicana, Susanna Pla, que cal saber d’on venim per poder saber on es vol anar.

Juan Andrés Osorio, d’Eua-ICV va recordar que Companys defensava la República i el model federal. En aquest sentit l’ecosocialista va criticar la dualitat del debat d’avui entre centralisme o independència.

L’acte institucional, en el que no van assistir representants ni del PP ni de CiU, va ser senzill, amb un parlament, l’ofrena floral i el cant dels segadors.