radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Home Política Esquerra vol consensuar una moció en favor al dret a decidir

Esquerra vol consensuar una moció en favor al dret a decidir

Política

1 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 460 0

 

Ho va anunciar en l’últim ple municipal el seu portaveu a l’Ajuntament, Francesc Alemany, qui va demanar a la resta de forces polítiques un esforç de consensuar una moció en favor del dret a decidir dels pobles. Diu Alemany que es tracta de la base de la democràcia i que és el primer a tenir en compte, independentment de la defensa de cada model d’estat que proposin els partits.

A l’entendre que es tracta d’un dret essencial en democràcia, Esquerra busca el màxim consens per presentar una moció en el proper ple de l’Ajuntament de PLF. Per això els republicans es van reunint amb totes les forces polítiques amb representació a consistori a la recerca de suports. Segons Alemany es reunirà amb tots els partits, també amb el PP, als qui consideren més difícil sumar a la moció.

Esquerra sempre ha defensat la celebració d’un referendum d’autodeterminació, però asseguren que el volen sense una fractura social, pel que consideren positiu el fet que totes les forces polítiques a nivell català i també municipal es posin d’acord amb el dret a decidir de la ciutadania sobre el seu futur, independentment de quin fos el resultat d’un possible referendum independentista.