radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Comarcal Més personal i més servei sanitari en els pobles costaners

Més personal i més servei sanitari en els pobles costaners

Comarcal

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 575 0

La Regió Sanitària de Girona afrontarà els mesos d’estiu amb la incorporació de 174 professionals més, que reforçaran principalment l’activitat als Centres d’Atenció Primària (CAP) dels municipis de la Costa Brava. Alguns centres sanitaris ja van començar a ampliar els horaris d’activitat coincidint amb la revetlla de Sant Joan i els mantindran així fins al 16 de setembre. Concretament, els CAP de Cadaqués, Platja d’Aro, Lloret de Mar i Malgrat de Mar estan en funcionament les 24 hores del dia, i els de Tossa de Mar i Canet estaran oberts de 8 del matí a 12 de la nit durant el mateix període.

Les actuacions que el Departament de Salut té previstes són ampliacions dels horaris en alguns dels centres sanitaris i  l’increment d’ambulàncies en punts estratègics. Són 64 metges, 63 infermers i 46 auxiliars administratius que s’ha incorporat aquest diumenge i que estaran repartits als CAP dels municipis costaners de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Selva i l’Alt Maresme. Els reforços són un 14% superiors als de l’any 2011, quan van contractar 152 persones.

Un altre dels reforços afecta el transport sanitari urgent, que a la regió sanitària de Girona s’ampliarà amb vuit ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) fins al 21 de setembre, dotades de dos tècnics en transport sanitari cada una. Així, s’instal·laran unitats de dotze hores a Palafrugell, Palamós, l’Escala, Blanes i Castelló d’Empúries, a més d’unitats de 24 hores a Lloret de Mar, l’Estartit i Platja d’Aro. Es tracta, segons Salut, de “punts estratègics”. D’aquesta manera, es compensa la retallada, almenys durant la temporada d’estiu, que Salut va dur a terme en el seu moment en el servei del transport sanitari de caràcter urgent.

Emporda.info