radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home Comarcal PSC i CiU aproven els pressupostos de Blanes

PSC i CiU aproven els pressupostos de Blanes

Comarcal Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 381 0

 

El Govern en minoria del PSC, amb el suport de CiU van aprovar finalment ahir el pressupost de Blanes per a l’any vinent després de mesos de negociacions. En contra hi van votar els altres dos partits del consistori; el PP i ICV.

El pressupost aprovat preveu tancar l’any amb un superàvit d’uns 850 mil euros, ja que els ingressos ascendeixen a 42,88 milions d’euros i les despeses, en canvi, es queden en 42 milions. Aquest desequilibri en positiu vol contrarestar la mala situació de les finances municipals i les possibles baixades en les partides d’ingressos. A més, es recullen totes les retallades que s’han anat aprovant els darrers mesos i les inversions previstes són totes subvencionades.

El govern assegura que ha estat molt prudent comptant amb la davallada d’ingressos provinents de construcció i d’altres administracions.

Els ingressos totals, però, augmentaran més d’un 9%, i és gràcies a l’increment de l’IBI i als dos milions d’euros que es preveuen ingressar per l’empresa mixta que ha de gestionar els aparcaments de zona blava i verda, tot i que encara s’ha de fer el concurs.

A les despeses, hi ha totes les retallades aplicades, com el transport, les llars d’infants, el capítol de personal o l’eliminació del Patronat de Turisme i els Mitjans de Comunicació.

L’alcalde, Josep Marigó, va destacar el treball, la seriositat i la responsabilitat de CiU en l’acord i va assegurar que podran continuar treballant plegats. Per la seva part, el portaveu de CiU, Josep Trias, va destacar el paper de la seva coalició per a la governabilitat de la ciutat.