radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Economia La forta pedregada d’ahir emblanquina PLF i malmet plantes i conreus

La forta pedregada d’ahir emblanquina PLF i malmet plantes i conreus

COMPARTEIX-HO
, / 546 0

 

A quarts de 5 de la tarda una forta pedregada va sorprendre la nostra població. La calamarsada, que va durar uns 10 minuts, va ser especialment intensa al la zona de PLF i Tordera.

A la nostra població la pedregada, tot i la seva intensitat, no va provocar problemes remarcables, segons ha informat la Policia Local.

A PLF la calamarsada va estar acompanyada per una forta tronada i unes pluges que van arribar a deixar fins a 15 litres per metre quadrat.

On la pedra sí ha fet mal és a la pagesia. La calamarsa ha afcetat als conreus de la zona oest de PLF fent malbé els cultius de fulla tendra. La resta de cultius es podran recuperar, però la calamarsa representa un contratemps. Ho explica el president de la cooperativa agrícola de PLF, Joan Grimal.

Grimal recorda que aquests últims mesos la climatologia ha representat un malson pels pagesos locals que han petit fortes pluges a la tardor, nevades i temperatures de fins a 6 graus sota zero durant més de 10 dies al febnrer i la pedregada d’ahir a la tarda.

Mentre va durar la calamarsada els conductors que circulaven per la zona de PLF van haver d’extremar les mesures de seguretat ja que la visibilitat es va veure afectada.