radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Comarcal Tornen a treure la bandera espanyola de l’Ajuntament de St Pol

Tornen a treure la bandera espanyola de l’Ajuntament de St Pol

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 572 0

 

Aquest dissabte ha tornat a desaparèixer, per tercera vegada consecutiva, la bandera espanyola que l’Ajuntament de St Pol havia penjat només quatre dies abans. Aquesta és la tercera desaparició que pateix la bandera espanyola de Sant Pol en només tres mesos.

Primer la van cremar amb el llançament de pilotes de tennis en flames i una altra vegada anterior també l’havien robat. El rebuig a la bandera s’ha fet palès al municipi després que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obligués el consistori a complir amb la Llei de Banderes i, per tant, a penjar-hi l’espanyola. En aquest Ajuntament mai abans s’havia penjat del balcó aquest símbol.

A finals d’abril l’Ajuntament de Sant Pol va donar compliment a la sentència que, arran de la denúncia d’un exregidor, l’obliga a penjar la bandera espanyola del balcó de l’Ajuntament. No va arribar a onejar ni una setmana.

Posteriorment, quan la bandera es va restituir el mes d’abril la van robar, aprofitant que la bandera, de grans dimensions, era fàcilment accessible des del carrer. Arran dels fets, l’Ajuntament va decidir ‘protegir’ les banderes, posant-les més petites i penjant-les més amunt, perquè no fos tan fàcil accedir-hi. De tota manera no ha servit de res.

L’alcaldessa, Montserrat Garrido, s’ha quedat molt sorpresa en veure que la bandera ha tornat a desaparèixer i espera reunir-se amb els comandaments de la Policia Local per trobar una explicació als fets, ja que no entén com l’han pogut robar de la seva nova ubicació.