radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 13:25-14:00
Home Mobilitat La segona convocatòria contra peatges coincideix al Maresme amb la 2a caravana per l’Estat Propi

La segona convocatòria contra peatges coincideix al Maresme amb la 2a caravana per l’Estat Propi

Mobilitat Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 487 0

 

Aquest proper diumenge es farà al Maresme una doble jornada de protesta. D’una banda es farà el segon dia general de la campanya #novullpagar, contrària als peatges i que impulsa la Plataforma Prou Peatges. Ja a principis de mes es va fer la primera jornada de protesta contra les barreres arreu de Catalunya. Al Maresme la reivindicació principal es va fer al peatge de Vilassar, el més antic d’Espanya, que de nou serà l’epicentre de la protesta aquest diumenge. Els manifestants es concentraran a Mataró per anar conjuntament cap a la barrera de Vilassar a les 12 del migdia.

Paral.lelament, l’Assemblea Nacional de Catalunya ha convocat la 2a Caravana per l’Estat Propi del Maresme. Com ja va passar el mes de gener, centenars de vehicles sortiran en marxa lenta des dels dos extrems de la comarca. Una part ho farà a les 11 des de Tordera i mitja hora més tard ho farà l’altra part des de Montgat. La intenció és confluir les dues marxes lentes al peatge de Vilassar a les 12 del migdia, coincidint amb els protestants del #novullpagar.

Alexis Serrano, portaveu de la plataforma Prou Peatges Maresme, explica que s’ha fet coincidir els dos actes per viure una jornada més participativa.

Sobre la reivindicació dels peatges Alexis creu que cal eliminar les barreres d’aquelles vies que estan ja amortitzades. Assegura que el cas del peatge de Vuilassar està ja amortitzat 32 vegades.

Ahir es van presentar aquestes dues protestes en un acte conjunt a St. Pol amb l’assistència i suport explícit de l’alcaldessa d’aquesta localitat i de l’alcalde d’Alella.