radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Ona MaresmeDivendres, 15:00-17:00
Home Comarcal La dessaladora de Blanes ja torna a funcionar

La dessaladora de Blanes ja torna a funcionar

COMPARTEIX-HO
, / 515 0

 

 

Ahir la dessalinitzadora va reprendre ahir la seva activitat per afrontar l’augment de demanda d’aigua al nord del Maresme i el sud de la Selva durant el període de més demanda per l’afluència de turistes a la zona. Entre abril i novembre la planta produirà entre 6-7 hectòmetres cúbics per garantir el subministrament d’aigua i, un cop passat aquest període, la planta s’aturarà tenint en compte que la dessalinització és un recurs per aportar garantia, segons assegura l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en un comunicat.

Durant el temps que la planta ha estat aturada, l’aqüífer de la Tordera s’ha mantingut estable, tal i com va recordar el president de l’ACA en una visita a Santa Coloma, quan va anunciar la represa de l’activitat de la planta dessaladora. Amb el nou protocol de funcionament de la planta dessaladrora, l’extracció d’aigua dels pous és més constant al llarg de l’any i s’eviten així descensos pronunciats en els nivells de l’aqüífer de la Tordera durant l’estiu.