radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Comarcal Sta Susanna és el poble català amb major diferència entre població empadronada i estacional

Sta Susanna és el poble català amb major diferència entre població empadronada i estacional

Comarcal

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 524 0

 

Segons les dades facilitades per primera vegada per l’Institut d’Estadística de Catalunya, la localitat del Maresme és

el municipi català amb una major població estacional en termes relatius respecte a la població empadronada. És a dir, que té més habitants sense empadronar de tot Catalunya, en termes relatius.

Aquest estudi va ser realitzat amb dades de l’any 2010 als municipis catalans de més de 5.000 habitants i a les capitals de comarca.

La unitat de mesura de les estimacions de població estacional fetes servir per l’Idescat són les persones equivalents a temps complet anual.

Així, dels 219 municipis de què s’ofereixen resultats l’any 2010, n’hi ha 99 que tenen una població a temps complet superior a la població empadronada.

En el cas de Sta Susanna, hi ha 3.300 persones empadronades, quan realment hi viuen prop de 8.600. Així el municipi supera en més del 150% la població empadronada.

Fonts de l’idescat han subratllat que aquestes xifres de població estacional constitueixen una estimació de les càrregues de població que suporta cada municipi i mesuren el nombre de persones que hi ha en un municipi en mitjana anual i en mitjana trimestral.

A PLF hi ha un dibuix diferent, ja que hi ha unes 300 persones que viuen a la localitat, de forma més o menys estables, però no estan empadronades al municipi.

A Malgrat, on hi ha empadronades 18.600 persones, es calcula que hi ha una població real de prop de 22 mil.