radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00 -13:00

i després

Ona MaresmeDimecres, 16:00-17:00
Home Política Les joventuts d’EUA organitzen una festa i una exposició per commemorar la 2a República

Les joventuts d’EUA organitzen una festa i una exposició per commemorar la 2a República

COMPARTEIX-HO
, / 561 0

 

Demà, 14 d’abril , es celebren 81anys de la proclamació de la 2a República Espanyola. Per commemorar aquesta efemèride Alternativa Jove, la branca juvenil d’EUA, ha organitzat una festa popular al centre de PLF i una exposició al MiD.

La festa de demà al vespre inclou actuacions en directe d’un grup de Hip Hop i d’un cantautor. La celebració comptarà a més amb pintades de graffit i d’entrepans a preus populars. Ho ha explicat el portaveu d’EUA i Iniciativa a PLF, Juan Andrés Osorio, que considera que la república cada dia és més necessària a Espanya.

Paral•lelament, des d’aquesta setmana es pot visitar al MiD una exposició referent a la 2a República. Entre d’altres es pot veure cartells de l’època prebèl•lica i s’expliquen el que es consideren avenços aconseguits durant l’època republicana, com explica el mateix Osorio.

La 2a República Espanyola, sorgida de les urnes, va suposar el final de l’època borbònica l’any 31, i es va acabar amb l’aixecament militar previ a la Guerra Civil i la instauració de la dictadura de Franco.