radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dijous, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDijous, 19:30-20:00
Home Comarcal Dos petits terratrèmols sacsegen el Maresme

Dos petits terratrèmols sacsegen el Maresme

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 583 0

Poc abans de les 11 de la nit, alguns veïns de l’Alt Maresme han notat un terratrèmol de baixa intensitat localitzat davant la costa de la comarca. Segons l’Institut Geològic de Catalunya, el sisme ha tingut una magnitud de 2,9 graus a l’escala de Richter. Però el Centre Sismològic Europeu del Mediterrani ha elevat a 3,4 graus la magnitud d’aquest sisme.

Segons aquesta institució, el terratrèmol ha tingut lloc al mar, a una profunditat de 8 quilòmetres. De seguida, el sisme ha tingut el seu reflex a les xarxes socials, com Twitter, on alguns veïns asseguraven com havien notat una lleugera tremolor al seu habitatge. Tot i això, aquest petit terratrèmol al Maresme no es té constància que hagi provocat danys. Els tremolors s’han notat, entre d’altres, a Arenys de Mar, Pineda o Calella.

De matinada, cap a ¾ de 5 hi ha hagut una rèplica davant de Sant Pol, de 2,4 graus, segons l’Instituto Geográfico, que de nou s’ha notat en diferents localitats de la comarca.

Dilluns passat, els sismògrafs ja van detectar un petit terratrèmol de 2,7 graus al Maresme.

De fet els moviments sísmics són habituals a la nostra comarca. Al mes de gener un altre terratrèmol, amb epicentre a Arenys de Munt, va tornar a sacsejar la nostra comarca.