radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Comarcal El CCM crearà un servei de protecció civil comarcal

El CCM crearà un servei de protecció civil comarcal

Comarcal

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 496 0

 

El Consell d’Alcaldes del Maresme va donar el vist-i-plau a la creació del servei de protecció civil comarcal per donar resposta a les diferents necessitats dels municipis en matèria de protecció civil i, a la vegada, establir un sistema de coordinació entre les diferents poblacions de la comarca per poder actuar d’una manera àgil i eficaç davant de qualsevol emergència que es pugui produir.

Tenint en compte la diversitat de la comarca i les diferents situacions municipals, el servei en el qual està treballant el CCM s’està moldejant perquè es pugui adaptar a totes i cadascuna de les realitats locals.

El projecte abastarà els diferents àmbits de la protecció civil i culminarà amb la creació d’un centre de coordinació d’emergència comarcal capaç de donar assistència i suport tècnic i logístic, així com donar informació i coordinació amb els serveis de protecció actuants.

A banda de l’actuació concreta i puntual davant d’una emergència, el cos també contempla actuacions de suport als municipis en matèria de prevenció.

Així es preveu que ofereixi la redacció del Pla d’Assistència i Suport per saber com s’estipula l’ajuda als municipis, es redactarà els plans de Protecció Civil Municipals i els Plans d’Autoprotecció de l’administració pública.

Precisament CiU de PLF havia demanat en diferents ocasions la redacció d’aquests plans d’autoprotecció obligatoris en les instal.lacions de pública concurrència com piscina municipal, escoles bressol, teatres i pavellons esportius, entre d’altres.

El Consell Comarcal oferirà el servei de protecció civil als ajuntaments les properes setmanes.