radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Cocodril Club
Albert Malla
Diumenge, 12:05-13:00
Inici » PLF deu 2 milions 221 mil € als seus proveïdors

PLF deu 2 milions 221 mil € als seus proveïdors

Economia Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 631 0

 

Aquesta és la xifra reportada per l’Ajuntament de PLF al Ministeri d’Hisenda de factures pendents de pagar abans de l’inici d’any.

Ahir era el dia màxim per presentar les dades de pagaments pendents de tots els Ajuntaments espanyols, ja que l’executiu de Madrid vol instaurar un pla de pagament a proveïdors i evitar l’ofegament de les petites i mitjanes empreses.

El regidor d’Hisenda de PLF, Josep Ribas confirma la xifra, però explica que més de la meitat d’aquest deute són de factures d’inversions que ja tenen el finançament. Són inversions que no es liquiden per impagament d’altres administracions o per imperatiu judicial a l’espera de resoldre alguns concursos de creditors.

Igualment l’Ajuntament vol conèixer la lletra petita del Pla de Proveïdors del govern, per tal de saber com s’aplicarà. Ara els Ajuntaments tenen temps fins a finals de mes per presentar una temporalització de pagament d’aquest deute acumulat, però falta saber si cal incloure-hi les factures que ja tenen finançament i que passarà si s’acaben cobrant després que el govern hagi aprovat les ajudes.

Paral•lelament, la Diputació de BCN avançarà part dels deutes que la Generalitat té amb els Ajuntaments de la província. Recordem que el govern català deu a PLF més d’un milió 600 mil €.

En el rànquing de municipis amb més deutes als proveïdors hi ha Blanes, que és el qui té més factures pendents de la demarcació de Girona i el 5è de tot Catalunya, amb 14 milions d’€. La majoria, prop de 10 milions es deuen a l’empresa encarregada de la recollida de les escombraries i la neteja de la lcoalitat.

A l’altra banda de la balança hi ha Malgrat de Mar, que no ha hagut de recórrer a les ajudes del govern espanyol. Ahir l’alcaldessa de Malgrat, assegurava a TV3 que el consistori paga als seus proveïdors a 30 dies i qüestiona el paper dels secretaris i interventors municipals, així com la sindicatura de comptes en l’acumulació de deute dels consistoris