radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Ona MaresmeDijous, 15:00-18:00
Home Medi Ambient La sequera obliga a avançar la prohibició de fer foc a partir d’avui

La sequera obliga a avançar la prohibició de fer foc a partir d’avui

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 446 0

Malgrat la neu dels últims dies, l’hivern d’aquest any està sent molt sec. La falta de pluges i la baixa humitat fan que augmenti el risc d’incendis arreu de Catalunya. Des de començaments d’any ja hi ha hagut més de vuitanta incendis forestals a Catalunya. Per això, el Departament d’Agricultura de la Generalitat ha avançat un mes les restriccions de fer foc al bosc per l’alt risc d’incendi que hi ha.

A Catalunya, els incendis acostumen a començar a la primavera. Aquest any s’han avançat. Per això, el Departament d’Agricultura ha decidit activar ja la prohibició de fer foc en zones forestals. Una prohibició que habitualment va del 15 de març al 15 d’octubre i que aquest any s’amplia un mes més, i a partir d’avui ja no es podrà fer foc. De fet, com recorda el president de les ADF de l’Alt Maresme, el palafollenc Joan Aldrufeu, a la tardor passada es va ampliar el període de prohibició un mes més per l’escassetat de pluges.

La prohibició s’ha ampliat quasi per sorpresa pel que moltes restes vegetals de pagesos i canyers podrien quedar sense cremar per manca de permís. Això, alhora podria esdevenir matèria perillosa de cara a un possible incendi forestal. És per això que Aldrufeu explica que l’Ajuntament de PLF intentarà obtenir un permís especial per poder cremar canyes i reduir el risc d’incendi.

La prohibició, decidida a finals de la setmana passada, no permet cap tipus de foc en terrenys forestals ni a un radi de 500 metres, sense prèvia estricte autorització dels agents rurals.

 

Imatge de portada: Incendi a St Genís de PLF, estiu 2010.