radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Divendres, 10:00-13:00
Home Cultura PLF podria haver tingut una obra de Tapies al Palauet

PLF podria haver tingut una obra de Tapies al Palauet

COMPARTEIX-HO
, / 427 0

Ahir al vespre es va conèixer la mort de l’artista català Antoni Tapies. El pintor, escultor i teòric de l’art va morir a casa seva a l’edat de 88 anys.

Dins la seva dilatada carrera artística, Tapies també compta amb vinculació amb la nostra població. Quan es va donar a conèixer que el japonès Arata Isozaki seria l’encarregat de construir el Palauet de PLF, Tapies es va interessar pel projecte amb la intenció de col·laborar-hi aportant-hi una de les seves obres. A tal afecte es va reunir amb Isozaki i l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, amic personal de l’artista.

Al final, com recorda Agustí, la iniciativa no va arribar a bon port. Anys més tard també es parlaria de portar el famós i polèmic mitjó de Tapies a PLF.

El mitjó forma part ara del patí de la Fundació Tapies a BCN.

Es dóna el cas que la família de l’alcalde de PLF i la de Tapies estiuejaven a la població de Campins, al Montseny, i els unia una bona amistat, fins el punt que la principal biògrafa de l’artista mort ahir és la germana d’Agustí.