radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00-01:00
Home Economia L’Ajuntament contracte 7 persones amb plans d’ocupació

L’Ajuntament contracte 7 persones amb plans d’ocupació

Economia Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 470 0

A finals de l’any passat l’Ajuntament de PLF va contractar a 7 persones gràcies als Plans d’Ocupació promoguts pel govern català.

Els plans d’ocupació són programes destinats a promoure la contractació laboral de persones aturades per a la realització d’actuacions de caràcter temporal i d’interès general i social.

És per aquest caràcter temporal que les actuacions que hauran de fer les persones contractades han de ser addicional respecte de les actuacions habituals de l’Ajuntament.

En aquest sentit els plans d’ocupació engegats a PLF són per a 3 treballadores familiars, 2 persones per a tasques forestals i dues més per a arranjament de camins. Ho ha explicat la regidora de promoció econòmica. Dolors Agüera.

Aquests plans impulsats pel Servei d’Ocupació de Catalunya tenen com a objectiu proporcionar una feina a les persones que altrament tindrien gran dificultats per trobar-ne una en el mercat obert. De fet les 7 persones contractades no rebien cap prestació econòmica. Diu la regidora que la selecció de personal s’ha coordinat entre les àrees de serveis socials i la de promoció econòmica.

Tot i que el Servei d’Ocupació de Catalunya s’ocupa del 100% del cost salarial i de la Seguretat Social derivada de la contractació, són els Ajuntaments els qui han d’avançar aquests diners. Es dóna el cas que el govern català deu encara a l’Ajuntament de PLF les aportacions corresponents a plans d’ocupació passats.