radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Ona MaresmeDilluns, 15:00-17:00
Home Economia Amenacen amb sancionar als pobles de l’Alt Maresme si no comencen a recollir la fracció orgànica

Amenacen amb sancionar als pobles de l’Alt Maresme si no comencen a recollir la fracció orgànica

COMPARTEIX-HO
, / 534 0

 

Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Palafolls i Santa Susanna, que formen la Mancomunitat de residus de l’Alt Maresme, s’enfronten a una sanció econòmica si no despleguen la recollida selectiva de la fracció orgànica.

Fa mesos que els 4 municipis recullen separadament l’orgànica dels grans productors, és a dir a restaurants, hotels o geriàtrics. Ara tocaria ampliar aquesta recollida a tota la població, cosa que comporta una inversió important per cada municipi. Segons l’Ajuntament de PLF, aquest desplegament implicaria una inversió de 80 mil€.

Davant d’això la Mancomunitat de Residus ha demanat una moratòria a la Junta de residus per implantar amb fases i de forma gradual aquesta recollida. La Junta però no acceptarà més retards i amenaçat als municipis amb una sanció de 60 mil € si no es comença a desplegar la recollida de l’orgànica per a la població en general.

Ho ha explica el regidor de Medi Ambient de PLF, Josep Rueda.

Els Ajuntaments implicats tenen ara una reunió a finals d’aquest mes amb els responsables de la Junta per exposar els motius que porten als 4 pobles a demanar una moratòria. La causa principal és la crisi econòmica i de finançament que arrosseguen els consistoris en general. De fet el mateix Rueda demana al govern català que reflexioni i que permeti un ajornament de la recollida. Rueda explica que no es pot sancionar als ajuntaments quan la pròpia Generalitat deu més de 2 milions d’€ al consistori palafollenc i quan el govern català està racionalitzant serveis com la sanitat.

L’alcaldessa de Malgrat i presidenta de la Mancomunitat de residus de l’Alt Maresme, Conxita Campoy, s’ha mostrat critica el sistema de recollida d’orgànica que considera car i de rendibilitat dubtosa. Segons el Punt, iniciar la recollida de la fracció orgànica a Malgrat costaria uns 400 mil €.