radiopalafolls.cat


play

Ara fem

L'Hora del Te
Ràdio Palafolls
Dimecres, 20:04 -21:00

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 21:25-22:00
Home Comarcal La nova línia de rodalies entre Blanes I figueres estarà operativa a la primavera

La nova línia de rodalies entre Blanes I figueres estarà operativa a la primavera

Comarcal Mobilitat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 554 0

Segons les estimacions que ha fet la Generalitat de Catalunya, aquesta nova línia de les comarques gironines tindrà un cost de cinc milions d’euros. Aquestes previsions també situen la inauguració d’aquests serveis entre l’abril i el maig de l’any que ve, amb un tren cada hora que enllaçarà Figueres amb Blanes, passant per Girona.

Segons el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, la inversió per fer aquesta nova línia ha de venir de l’Estat, a través de la compensació per la transferència de les Rodalies i els trens regionals.

Amb la posada en marxa del nou servei de Rodalies a Girona, la Generalitat pretén acabar amb el que considera que ha estat un greuge històric en la comunicació amb la zona de la Selva Marítima i el Maresme.

La proposta del Govern recull que cada hora circuli un tren que enllaci Figueres i Blanes, amb parada a totes les estacions. En el cas del trajecte entre Figueres i Portbou, la freqüència de pas del comboi de Rodalies serà cada dues hores.

A l’hora de cobrir el nou servei, els trens de Rodalies circularan per les vies ja existents, és a dir, pel corredor que va de Portbou a Barcelona fins arribar a Maçanet-Massanes. A partir d’aquí, prendran direcció cap a Blanes amb la línia del Maresme.

Això implicarà una millor connexió del Maresme amb les principals poblacions de Girona, estalviant-se els minuts d’espera i transbord a l’estació de Maçanet.

 

Diari Girona