radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Home Comarcal Liciten l‘estudi per desdoblar la via del tren entre Blanes i Arenys de Mar

Liciten l‘estudi per desdoblar la via del tren entre Blanes i Arenys de Mar

Comarcal Mobilitat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1321 0

El Ministeri de Foment ha licitat l’estudi informatiu per tal de duplicar la via de tren del tram que va des d’Arenys de Mar fins a Blanes, que actualment és de via única. L’estudi de duplicació de la via, que actualment forma part d’un tram de 22 quilòmetres entre Blanes i Arenys corresponent a la línia R1 i tindrà un pressupost de 700 mil euros.

El fet que només hi hagi una via entre aquestes estacions fa que es limiti el nombre de viatges possibles en aquest tram i a més que els trens s’hagin d’esperar a les estacions fins que es creuen.

La duplicitat de vies permetrà una major freqüència de pas dels combois en aquest tram de la línia 1 de rodalies, on ara està restringit .

L’Estat, però, ja admet que tota l’obra no es podrà fer seguint el traçat de la via actual, ja que la línia passa a tocar del litoral de la costa del Maresme “on difícilment es disposa de lloc per a una segona via.

Per això, el document també analitzarà altres possibles solucions que permetin incrementar la freqüència de pas de combois en aquest tram, mitjançant canvis del traçat actual o altres actuacions singulars. L’estudi també inclourà la reforma de les estacions i la millora dels sistemes de senyalització i de les instal·lacions d’electrificació de la línia.

Aquesta actuació forma part del Pla de Rodalies del Ministeri de Foment 2008-2015