radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Parlem en SèrieDivendres, 20:03 -20:30

i després

SendesDivendres, 20:30-21:00
Home Comarcal La dessalinitzadora només funcionarà quan creixi la demanda.

La dessalinitzadora només funcionarà quan creixi la demanda.

Comarcal

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 500 0

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va anunciar la setmana passada que aturava el funcionament de la dessalinitzadora de la Tordera, que es troba a Blanes, i va agafar per sopresa el territori. Aquesta decisió es deu a l’aplicació d’un nou protocol que preveu posar en funcionament la dessalinitzadora només quan hi hagi puntes de demanda.

L’ACA vol que a l’hivern, quan hi ha menys demanda d’aigua, bàsicament per l’aturada turístisca, els municipis de l’Alt Maresme i la Selva s’abasteixin a partir de l’extracció d’aigua dels seus pous i aqüífers.

Tot i que el govern ha aturat la dessalinitzadora per tal

d’estalviar energia i despeses, l’ACA ha assegurat que en tot moment es vol preservar l’aqüífer de la Tordera i afirmen que extreure aigua dels pous de forma constant facilitarà que no s’hi filtri aigua marina.

La mesura presa per l’ACA suposarà d’entrada que la planta estigui durant mesos sense funcionar i llavors, quan hi hagi puntes de demanda a la zona serà quan es posarà en marxa. Cal recordar que aquesta instal·lació abasteix la Selva marítima i els Maresme nord i es va construir el seu dia perquè se sobreexplotava l’aqüífer de la Tordera però ara, en haver-se recuperat i al mateix temps a l’àrea metropolitana de Barcelona s’han fet noves actuacions per no dependre de l’aigua de l’àrea de Girona, s’ha pres aquesta decisió.

Aquesta instal·lació dessaladora va costar més de 48 milions d’euros i després de la sequera del 2008, es va ampliar les instal·lacions per produir més aigua dessalada.

Tot i la inversió, de moment aquesta ampliació no ha estat necessària i encara no s’ha posat en marxa.

Diari Girona