radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Societat Demà es farà l’homenatge a Lluís Companys de PLF

Demà es farà l’homenatge a Lluís Companys de PLF

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1240 0

Demà dissabte es complirà 71 anys de l’afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys. Des de fa uns anys, l’Ajuntament de PLF organitza un homenatge en la seva memòria coincidint amb la data de l’afusellament.

Enguany l’acte de commemoració es farà a la 1 del migdia i davant del monument dedicat a Companys, davant de l’antic institut.

L’acte de demà inclou una ofrena floral i l’actuació de la Cobla de PLF, que interpretarà els Segadors. L’acte acabarà amb un refrigeri per als assistents. En les dues edicions anteriors l’homenatge es feia a primera hora del matí amb la participació dels alumnes de l’IES de PLF, que llegien poemes o textos dedicats a la figura del president Companys.

Aquest any, que coincideix en cap de setmana, es canvia l’hora de l’acte i el programa d’actes.

Companys, va ser president durant la guerra Civil, i va haver d’exiliar-se a França on va ser arrestat per agents de la Gestapo i entregat al regim franquista que el va jutjar per rebel·lió i el va condemnar a mort, en un judici sumaríssim sense garanties pel processat.

L’any 2007, es va inaugurar el monument a Companys al nostre poble, i fa 2 anys es va instaurar l’acte de commemoració anual que es farà demà a la 1 del migdia.