radiopalafolls.cat


play

Ara fem

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dijous, 10:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Home Mobilitat Torna la campanya anem a peu a l’escola a PLF.

Torna la campanya anem a peu a l’escola a PLF.

Mobilitat Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1167 0

Després de l’experiència pilot de finals del curs passat, les 2 escoles de primària les seves ames i l’Ajuntament han posat en marxa de nou la campanya Anem a Peu a l’Escola, amb la que es vol incentivar que els desplaçaments dels alumnes es facin caminant.

D’aquesta manera es vol reduir la presència de cotxes a la zona escolar, i evitar així les aglomeracions que es donen als horaris d’entrada i sortida dels centres educatius.

La campanya es tornarà a engegar a partir de demà dijous coincidint amb la celebració de la setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, tal i com explica la tècnica d’ensenyament de PLF, Olga Samper.

Els alumnes participants a la iniciativa rebran una butlleta amb 10 caselles amb forma de petjades que s’aniran segellant cada dia en diferents punts del municipi de camí a l’escola. Durant aquesta setmana es podrà segellar fins a 6 vegades, i les altres 4 caselles es segellaran altres dies del primer trimestre per motivar que es mantingui la campanya fins l’any que ve.

Les butlletes es segellaran gràcies a la col·laboració de voluntaris que es situen en diferents emplaçaments al voltant de les escoles per facilitar la participació de molts estudiants.

Al mes de juny de l’any passat, centenars d’alumnes van participar en l’experiència pilot que va acabar amb una gorra com premi pels participants.

A banda d’aquesta iniciativa, PLF participa a la setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb una campanya informativa sobre la normativa vigent sobre les cadiretes infantils als vehicles. La policia Local ha editat uns tríptics que sota el títol de “corda al teu fill al cotxe, per la seva seguretat, informen sobre la normativa actual segons els grups d’edat.