radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Home Comarcal La retallada de l’ACA preveu paralitzar el projecte de la dessalinitzadora Tordera-2 prevista aBlanes

La retallada de l’ACA preveu paralitzar el projecte de la dessalinitzadora Tordera-2 prevista aBlanes

COMPARTEIX-HO
, / 1112 0

 

Segons pública El Punt les empreses públiques de gestió de l’aigua, ACA i ATLL, acumulen un endeutament de més de 2.000 milions d’euros. Per fer front a aquest endeutament aquestes dos empreses han de portar a terme un reequilibri econòmic i financer que comportarà ajornar obres, reduir la neteja de platges i apujar tarifes.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) presentarà amb tota probabilitat aquest estiu un pla de reequilibri econòmic i financer per fer front a aquest fort endeutament que afecta aquesta empresa pública de la Generalitat.

La retallada de l’ACA inclourà l’ajornament d’una llarga llista d’obres de captació, reutilització, abastament i tractament d’aigües residuals. En aquest apartat de projectes paralitzats s’inclouran les dessalinitzadores Tordera-2 que s’havia de construir a Blanes.

El pla de reequilibri també comportaria que l’ACA deixarà de finançar les obres i serveis en urbanitzacions privades i revisarà les ajudes als ajuntaments en la neteja de les platges. En última instància també plantejarà un increment selectiu del cànon de l’aigua, principal font de finançament de l’ACA, i la creació de noves taxes.