radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Home Mobilitat L’Estat autoritza les obres de desdoblament de la N2 a Girona.

L’Estat autoritza les obres de desdoblament de la N2 a Girona.

Mobilitat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1268 0

 

El consell de ministres va desencallar divendres les obres de desdoblament de l’N-II a les comarques de Girona. Es tracta de les obres aturades des de fa dos anys. En concret el consell de ministres ha autoritzat el Ministeri de Foment a licitar les obres per acabar l’autovia del nord-est (A-2) entre Sils i Caldes de Malavella. D’aquesta manera es vol continuar l’únic tram en funcionament que connecta Caldes i Girona en uns 7 km d’autovia.

El nou tram que s’ha de licitar, entre Sils i Caldes, té menys de 7 quilometres i compta amb un pressupost de 33 milions d’euros.

Les obres que s’hi faran consistiran en el desdoblament de la calçada existent, la preparació de l’autovia per a la futura ampliació a tres carrils i la construcció de l’enllaç de la carretera de Mallorquines i amb la carretera de Caldes .

L’obra preveu, en el tronc de l’autovia, dues calçades de 7 metres d’amplada, en què s’allotjaran dos carrils de circulació de 3,5 metres, voreres exteriors de 2,25 metres i voreres interiors d’entre 1 i 1,5 metres.

Els treballs ja van començar fa uns anys, però l’increment del cost de l’obra va dur a l’empresa executora a renunciar i a abandonar els treballs. En aquests mesos els moviments de terres i els treballs previs han quedat descuidats i han provocat problemes d’inseguretat, com han denunciat els alcaldes implicats.

El projecte global, vol connectar Tordera amb la frontera francesa amb una autovia gratuïta de 2 carrils per sentit. De moment, però, només està finalitzat un únic tram de 7 km, entre Caldes i Girona.