radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu VespreDivendres, 19:30-20:00
Home Notícies electorals Esquerra proposa crear 40 horts municipals de producció ecològica

Esquerra proposa crear 40 horts municipals de producció ecològica

COMPARTEIX-HO
, / 323 0

 

La formació inclou al seu programa electoral la creació d’un parc d’horts familiars municipals. Aquests horts anirien destinats especialment a les persones jubilades i a persones amb necessitats especials. La proposta dels republicans parla de la creació inicial de quaranta parcel·les d’uns cinquanta metres quadrats cadascuna, on la producció seria únicament per l’autoconsum i es prohibiria expressament vendre els productes, per tal de no perjudicar als productors professionals.

La concessió dels horts municipals estaria limitada a un número concret d’anys i a una normativa que prioritzés la producció ecològica i una aposta per la sembra de varietats autòctones sense pesticides. La creació d’aquest parc d’horts familiars municipals també tindrà una vessant educativa amb inciatives com activitats i visites dels centres educatius del municipi o la concessió d’alguna parcel·la a aquests centres per realitzar-hi mòduls de jardineria o horticultura. Seria una proposta similar a la posada en marxa, fa uns dies, a Sta Susanna.

Sobre la ubicació dels horts Esquerra proposa el parc fluvial de la Tordera, un indret facilitaria el desplaçament dels seus usuaris a peu.

Segons els republicans els horts familiars municipals donen resposta a unes formes alternatives de consum i de producció agrícoles, basades en criteris de proximitat i de sostenibilitat ambiental.