radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Home Medi Ambient Blanes retirarà els ous de gavians per evitar l’expansió d’aquesta au

Blanes retirarà els ous de gavians per evitar l’expansió d’aquesta au

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1089 0

 

Els ajuntaments estan preocupats per l’increment de la població de gavians als seus municipis. Blanes ha encarregat a una empresa de sanitat ambiental una campanya per reduir la sobrepoblació d’aquestes aus i controlar-ne l’expansió sense haver de sacrificar-les. La campanya, que s’iniciarà aquest dissabte, consistirà a apropar-se a 50 nius i substituir els ous que hi hagi per uns altres de plàstic de característiques similars, de tal manera que l’au no se n’adoni i acabi covant ous falsos. Els ous naturals seran destruïts per evitar així que neixin més pollets i s’expandeixi la població de gavians.

Amb aquesta mesura, segons els responsables de l’empresa que durà a terme tan insòlita iniciativa, s’evitarà haver de sacrificar directament els animals, i així la població de gavians anirà minvant cada vegada més. La sobrepoblació d’aquestes aus representa un greu problema, bàsicament pels desperfectes que causen els seus excrements en edificis, propietats i elements arquitectònics.

L’Ajuntament de Malgrat, a través del seu web, ha donat recomanacions per evitar que les gavines nidifiquin a la població. Segons aquests consells, els propietaris d’immobles que vulguin evitar l’assentament d’un niu cal que netegin els racons del teulat on poden nidificar i a més, cal col·locar-hi algun impediment.

En d’altres municipis, com Banyoles, utilitzen falcons per foragitar els gavians.