radiopalafolls.cat


play

Ara fem

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dijous, 17:00 -20:00

i després

Informatiu VespreDijous, 20:00-20:15
Home Societat Andrés Rabadán ja compta amb permisos penitenciaris.

Andrés Rabadán ja compta amb permisos penitenciaris.

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 459 0

El conegut com l’assassí de la ballesta fa un any que va sortint puntualment de la presó gràcies a  diferents permisos per motius familiars i per poder fer tràmits.

Rabadán fa 17 anys que és a la presó després de matar al seu pare amb una ballesta a la casa familiar de St. Genís. Després de matar-lo es va entregar a la policia i va confessar, a més, ser l’autor dels descarrilaments de trens que afectaven el 1994 a la línia del Maresme.

Des d’aquests fets Rabadán compleix una mesura de seguretat d’almenys vint anys. Des del març del 2010, Rabadán ha començat a tenir les primeres experiències al carrer i des d’aleshores ha gaudit de diversos permisos que li han permès sortir de la presó per primera vegada des del 1994. En tots els casos les sortides s’han fet sense cap incidència i tant el seu comportament com la valoració de l’experiència ha estat satisfactòria, segons fonts de Justícia.

Com que el tribunal que va condemnar Rabadán va considerar provat que patia una esquizofrènia delirant paranoide, es va canviar la condemna a presó per una mesura de seguretat de 20 anys. La seva finalització, i per tant l’alliberament definitiu, dependrà de l’evolució psiquiàtrica de l’intern.

Es dóna la circumstància que si la condemna hagués estat a presó, sense la consideració mental, ja fa temps que el reclús hagués arribat al tercer grau penitenciari i estaria en llibertat.

Durant aquests anys a la presó, Rabadán s’ha casat, ha tingut una filla ha escrit dos llibres, i ha fet exposicions de pintura i dibuixos.

El Punt